Feedback: Abdul Hamid Bin Saion

Published on September 8th, 2009 — 1:25am

Keberkesanan Ilmu Marifatullah ini keatas diri saya :-

Alhamdulillah, kesedaran melalui ilmu Marifatullah yang disampaikan oleh Ust. Hussein, Banyak merubah kehidupan saya dari segi ibadah dan keperibadian. Kini kenikmatan ibadah lebih terasa, lebih tumpuan dan bermatlamat. Perwatakan saya berubah dari seorang yang pemarah, stress, dan banyak bergantung kepada manusia kini ini semua tidak lagi memberi kesan kepada saya setelah saya faham mengenai Pencipta dan ciptaan-Nya. Ilmu ini memberi saya kesedaran yang amat mendalam serta ketenangan kepada jiwa saya. Sesungguhnya, Qadha dan Qadar sebenar-benar wujud dan Syukur dan Redha adalah amalannya. Kini setiap kemusykilan dan permasaalahan akan hanya saya tujukan dan hadapkan kepadaNya Yang Maha Esa. Kerana kini hati ini akan hanya mengingati-Nya, sentiasa, Insya Allah.

-Abdul Hamid Bin Saion, Pasir Ris

| Category: feedback | 5 comments | Leave a comment

Back to top

You can leave a comment via:

Loading Facebook Comments ...

You can leave a comment through facebook (above) or the form below:5 comments to “Feedback: Abdul Hamid Bin Saion”

 1. ZOLKIFLI

  Dah kenal diri tu…??
  Dah kenal zat dan sifat Allah…??
  Ciptaannya dan alam ini bukan zat dan sifatnya.

 2. Nur Sabrina Binte Rosli

  Salam tuk Hj Hussien, saya Sabrina, tengah tengok website gnosticman. Tuk apa khabar?Tuk sihat?Tuk, Sabrina hendak melihat tuk Hj Hussien dan Sabrina nampak marifatullah video. Terima kasih tuk Hj Hussien. I miss you tuk.

 3. Hafizan

  Walaupun saya tidak berkesempatan hadir bersama kalian ke program ceramah Ust Hussien dan hanya melihat siri ceramah beliau di youtube dan mula mempraktikalnya selama sebulan perubahan yg ketara berlaku dalam hidup saya.. tak hbis2 mata ini menangis.. Alhamdulillah.. terima kasih ustaz dan mohon izin download utk diri ini kesemua ciri ceramah Ust di youtube. Dan telah pun saya download sebhgin besar ceramah2 Ustaz. mohon halalkan inshaAllah jika Allah takdirkan saya juga ingin sekali mengikuti ceramahUstaz ini secara langsung. Amin.. ~Sabah.
  Semoga Allah memberkati Ustaz, seisi keluarga dan semua muslimin dan muslimat..

 4. khairil anuar sarif

  Salam Tuan, ( ustz)

  Saya dari KL ,Malaysia. telah lama juga berkecimpung dlm dunia Ketuhanan, tak dinafikan byk pengalaman manis dan pahit juga datang dan pergi. tetapi saya melihat ada yg harus saya pelajari dari Tuan, boleh dikatakan menangis di dalam perut rasa ingin belajar dan berjumpa dengan tuan, tapi disebabkan terdapat halangan saya terpaksa memperlahan kan dahulu. saya perlu bercakap secara live dengan ustaz dalam menyelesaikan beberapa permasalaah ilmu. boleh kan ustaz izin kan saya mendapatkan hp # ustaz? jika boleh syukur. jika tidak diizinkan pon syukur. ini # hphone saya 016 386 7067.

  yg kehausan ilmu
  khairil sarif

 5. arisona

  Assalamualaikum,

  Are there any available videos of Ustaz lectures on DVD/VCD to be purchased somewhere? My dad at Indonesia is looking for it.

  Thanksss!!

Back to top