Feedback: Masturah Bte Mansoor

Published on October 10th, 2009 — 8:07am

Keberkesanan Ilmu Marifatullah ini keatas diri saya :-

Sebelum ku berMarifatullah, ku hidup dalam alam “Murung” selama 25 tahun yang lalu. Begitu perih untuk dikenang. Alhamdulillah kini ku amat-amat bersyukur diatas kurniaan-Nya menjadikan ku insan berMarifatullah, lebih-lebih lagi penjelasan ilmu yang disampaikan oleh Ustaz Hussien amatlah terang dan dapat ku merasakan sentuhan-sentuhan ilmu itu yang ada persamaan serta mudah dikaitkan dengan pengalaman hidup ku yang lalu.
Begitu ketara perubahan diri ini setelah memahami akan Marifatullah dari segi pakaian, pandangan dan perasaan ku, malah istimewa lagi dapat ku laksanakan ibadah kerana-Nya. Tiada dinafikan, ini adalah anugerah yang menusuk sanubari ku, yang tidak tahu bagaimana nak ku luahkan rasa kesyukuran ini kepada-Nya.
Setiap kali ku terimbas kembali peristiwa pahit yang dahulu, ku akan tersenyum dan terasa nikmat diatas segalanya kerana sudah ku ketahui kini, diri ini beraksi tiada pilihan dan tiada satu pun berlaku tanpa izin-Nya, dan tidak sekali-sekali ku kesali. Kesucian-Mu ku tersentuh. Subhanallah!!
Ku sedar, ku seorang hamba. Insya’Allah akan terus ku beristiqamah kepada-Nya dan kerana-Nya. Tiada akan ku kisahkan apa pun rintangan menghalang, hanya berserah kepada-Nya. “innalillahi wa inna ilaihi rajiun !!”
Alhamdulillah, ku lebih redha kepada-Nya dan terus bermohon diredhai-Nya. Amin.
Disini ku ingin ucapkan ribuan terima kasih kepada Ustaz Hussien atas didikan beliau. Semoga Allah memberikan beliau kesihatan yang sempurna, kesabaran serta ceria dalam memperjuangkan agama Allah. Amin.
Akhir kata,
“Kehadiran-Mu, Ketenangan ku.”

-Masturah Bte Mansoor, Tampines

| Category: feedback | no comments yet | Leave a comment

Back to top

You can leave a comment via:

Loading Facebook Comments ...

You can leave a comment through facebook (above) or the form below:Back to top