Feedback: Nur Aqilah Binte Mohd Salim

Published on October 10th, 2009 — 8:09am

Keberkesanan Ilmu Marifatullah ini keatas diri saya :-

Maha Suci Allah, Segala Puji Bagi, Allah Maha Besar
Setelah menghadiri seminar Marifatullah April 2006 kehidupanku mengalami perubahan yang drastis. Dengan bimbangan Ust Hussien ku mendapatkan kefahaman yang jitu tentang Akidah Islam yang selama ini ku cari semenjak 1987. Perjalanan hidupku jadi teratur dan sentiasa dalam ketenteraman segalanya kerana Allah SWT.
Penjelasan yang Ust Hussien berikan tentang Hakikat segala ciptaan daripada DzatNya yang lebih kecil dari sebiji pasir memberi perngertian yang mendalam padaku. Subhanallah kini ku dapat merasai kebesaran Allah SWT betapa selama ini diriku terhijab dari kebenaran. Gegaran yang ku rasakan bagaikan petir yang menyambar. Inilah yang membuat airmataku mengalir setiap kali mengenangkan betapa banyanknya nikamat Allah yang telah ku terima selama ini. Semuga ku dapat mengamalkan segala yang telah ku pelajari dari kelas lanjutan Ust dengan izinNya..
Catatan Kitab IndukNya Loh Mahfuz yang telah Allah SWT siapkan sebelum terjadinya kehidupan memberi ku kefahaman yang begitu berkesan sekali. Kini ku dapat membuat penyerahan secara Total dan Pergantunganku sepenuhnya hanya pada Mu Ya Allah. Keyakinanku pada janji Allah SWT
“Sesungguhnya Tidak Akan Miskin Orang yang Bersedekah”. Insyallah akan ku jadikan amalan hidupku walaupun banyak ringtangannya. Ini adalah peranan yang telah Allah gariskan untukku. Aku redha pada segala ketetapanMu.
Tiada ucapan yang dapat ku ukirkan untuk mengucapkan rasa syukurku pada Allah SWT kerana telah menganugerahkan Ilmu Marifatullah kepada Ust Hussien dan dapat disampaikan kepada semua umat Muhammad SAW. Semuga segala perjuangan dan pengorbanan Ust Hussien diredhai dan diberkati Allah SWT.
Amin.
“Onak dan duri menanti dalam perjalanan insan menuju cinta Ilahi
Hanya kesedaran yang Hakiki menjadi penyuluh untuk kembali kepadaMu Ya Rabbi”

-Nur Aqilah Binte Mohd Salim, Circuit Road

| Category: feedback | no comments yet | Leave a comment

Back to top

You can leave a comment via:

Loading Facebook Comments ...

You can leave a comment through facebook (above) or the form below:Back to top