Feedback: Siti Fatimala Binti Abdullah

Published on October 10th, 2009 — 9:40am

Keberkesanan Ilmu Marifatullah ini keatas diri saya :-
Ramai yang mengatakan Ilmu Marifatullah ini terlalu tinggi untuk dipelajari. Padahal Awaluddin Marifatullah, awal agama mengenal Allah. Inilah jalan yang termudah yang pernah saya pelajari. Dan kini saya dapat menyampaikan ilmu ini pada saudara-saudara saya dikampung Banyuwangi. Hidup saya sebelum berMarifatullah jauh berbeza. Perubahan gaya hidup dan cara pemikiran saya amat ketara di kalangan keluarga dan teman.
Setelah mengikuti kelas Marifatullah bimbangan Ust Hussien saya menjadi orang yang penyabar dan redha dengan segala ketetapan Allah. Dengan sentiasa mengingat Allah hati akan menjadi tenang itulah amalan yang Ust terapkan pada saya. Pengalaman saya berdepan dengan bapa dan mertua saya yang sedang nazak betul – betul memberi kesan yang mendalam pada saya. Jiwa akan menjadi tenang pabila sentiasa mengingat Allah. Mereka redha untuk kembali kepadaNya. Saya pun rasa ringan tanpa setitik air mata mengiringi permegian mereka. Sebelum berMarifatullah saya tak dapat terima orang yang saya sayang meninggal dunia
Anak adalah anugerah yang diamanahkan pada kita tapi Dia berhak mengambilnya kembali walaupun belum sempat anak itu lahir ke dunia. Inilah satu lagi ujian terberat bagi saya Alhamdulillah saya redha. Tidak beriman jika tidak terima rukun iman ke-6. setiap kehidupan dan kematian sudah tercatat dalam kitab induk Luh Mahfuz. Segalanya adalah milik Allah kita hanya pengamanah dan harus kembali padanya.
Saya bersyukur dapat bimbingan Ilmu Marifatullah dari Ust Hussein. Semuga Allah sentiasa memberi kekuatan dan kesihatan kepadanya untuk menyampaikan iIlmu yang bermanafat ini.

-Siti Fatimala Binti Abdullah, Bukit Batok West

| Category: feedback | no comments yet | Leave a comment

Back to top

You can leave a comment via:

Loading Facebook Comments ...

You can leave a comment through facebook (above) or the form below:Back to top